Ученикът, несменяем титуляр в Спартак: „Уникално е на 16 години да играеш в отбор с такова голямо име“

В края на месец декември той навърши 17 години, но цял сезон е несменяем титуляр в отбора на Спартак Варна. Ето какво сподели в интервю за Дарик радио и dsport Велислав Боев, който впечатлява със стабилната си игра на левия бек.

Вили, все още си ученик, но твърд титуляр в Спартак Вн. Как успяваш да съчетаеш учението и футбола?
-Да, ученик съм все още. Остава ми една година. Мисля, че горе-долу ги съчетавам нещата. Все пак трябва да се набляга доста и на учението. Но за момента съм се отдал повече на футбола.

Въпреки че си толкова малък, успя да се утвърдиш като несменяем титуляр при „соколите”. Как го постигна?
–Не мисля, че все още да съм се утвърдил като несменяем титуляр. Имам сериозна конкуренция. Как го постигам? С доста труд, влагане не само в мачовете, но и в тренировките. На 16 години да получиш шанс да играеш в отбор с толкова голямо име е уникално. Благодаря на треньорите, които ми дадоха шанс да изява.

Играеш доста спокойно и уверено на левия бек, като показваш прилична техника за защитник. В Ботев, в Лудогорец играл ли си на позиция различна от тази?
-Да, играл съм като ляв външен халф.

Със сигурност един от проблемите при теб е нуждата от повече мускулна маса и да качиш някой друг килограм. Работиш ли по въпроса?
-60 килограма бях в края на полусезона, а сега съм 63. Тренирам за качване на мускулна маса. Като се явих на първата тренировка съотборниците ми започнаха да ме бъзикат, че много съм наедрял.

Как намираш обстановката в Спартак Вн? Чувствате ли се футболистите спокойни, осигурени, за да мислите единствено и само за футбол?
-Обстановката в Спартак е супер. Мисля, че изградихме един доста добър колектив. Всичко е спокойно в отбора. Няма напрежение, работи се професионално.

Кой ще бъде според теб основният конкурент на Спартак за първото място в Североизточна Трета лига?
-Не мисля, че имаме основен конкурент за първото място. Всички отбори са доста добри. Черноморец Бч, Шумен, Светкавица са силни отбори. Но мисля, че с постоянство и добра игра, ще завършим сезона на първо място и ще се върнем в професионалния футбол.

Последните мачове ги изиграхте без пубилка заради мерките покрай коронавируса. Какво е усещането да играеш пред празни тибуни?
-Неприятно е. Знаете, че нашият отбор има едни от най.добрите фенове в България. Неприятно е и за нас, и за тях. Но ние знаем, че те ни подкрепят.

На кой отбор в чужбина симпатизираш и кой е любимият ти футболист на твоята позиция?
-Нямам определен отбор, на който да симпатизирам. Харесват ми Реал Мадрид, Тотнъм. Иначе ми харесва Марсело, който има уникална техника за защитник и играе много добре в защита.

– dsport.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *