Спартак се събира за тренировки утре. Уредени са пет контроли през зимната подготовка.

Отборът на Спартак Варна ще стартира зимната си подготовка за втория полусезон на 05 януари в 14:30 часа.
Старши треньорът Васил Петров и неговия екип ще изведат на стадион Спартак 23ма футболисти, като в тях попадат и новите четири попълнения на отбора.

Всички играчи ще минат медицински прегледи на 18 януари. За подготвителния период са предвидени контроли с отбори от по-горни девизии.Както е известно, новите попълнения са нападателят Йоан Маринов, който е юноша на ЦСКА, Мехмед Сабри от Черноломец Попово, Генади Луго от Черноморец Балчик и Николай Василев от Ботев Пловдив.

През пролетта част от тима няма да бъдат Михаил Михайлов, Мартин Минчев, Венцислав Гурков и Кристиян Георгиев.

Спартак уреди пет контроли през зимната подготовка.

Две от тях са срещу професионални клубове от Втора лига, съобщи за „Петел“ Васил Петров.

„На 16-и или 17-и януари ще играем с юношите старша възраст на клуба, а на 23-ти ще срещнем Черонморец Бургас, най-вероятно в Обзор. Следват проверки с Локомотив ГО на 30 януари и Струмска слава – на 5-и февруари, във Варна. За 20-и или 21-ви февруари сме се разбрали за спаринг с Черноморец Попово. Той обаче може да бъде изтеглен за по-ранна дата, ако евентуално вторият полусезон в Североизточна група започне на 13 февруари. Засега обаче пролетният старт в нашата група е насрочен за 27 февруари“, заяви Василев Петров.

Той допълни, че ще търсят още два съперника за контроли на 8-и и 14-и февруари, тъй като Дунав и Лудогорец 3 им отказали.

Както е известно, Спартак започва зимна подготовка утре (вторник) в 14,30 часа на своя стадион.

„Първата седмица ще е встъпителна, а същинската част от подготовката започва на 11-и януари. Ще се подготвяме само във Варна“, допълни треньорът на спартаклии.

– petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *