Председателят на УС на Спартак Варна с обръщение към феновете

През миналата седмица феновете на Спартак Варна показаха недоволството си от старши треньора на клуба – Кириакос Георгиу. Феновете на тима не са доволни от представянето на отбора в последните срещи и искат оставката му.

Днес председателят на УС на СНЦ ФК Спартак 1918 Варна Асен Миланов направи обръщение към феновете на Спартак и даде информация дали Кириакос Георгиу ще напусне или не.

Публикуваме текста без редакторска намеса.( sevastopol.bg )

 

Обръщение от Председателя на УС
на СНЦ ФК Спартак 1918 Варна
Уважаеми привърженици,
През изминалата седмица станахме свидетели на грозни и недостойни прояви, организирани от лица, представящи се в публичното пространство като водачи на привържениците на Спартак Варна.
Тези лица очевидно вярват, че моята главна задача като председател на клуба, е да осигурявам финансиране, а тяхната – да безчинстват, да демонстрират „мускули“ и най-вече да решават какво да се случва в клуба – като се започне от трансферите и се стигне до това кой да е старши-треньор.
През изминалата седмица, независимо от ежедневните безобразия, вършени от тази хора, ръководството на клуба запази мълчание. Единственият мотив до момента да не отговарям на провокациите, беше желанието ми да не се внася допълнително напрежение преди официалния старт на първенството.
Но понеже моята толерантност очевидно е схваната погрешно и опитите за провокации и всяване на раздор в редиците на клуба не спряха, в качеството си на председател на ФК „Спартак Варна“ не мога да не взема отношение по проблем, който пряко влияе на атмосферата и качеството на работата в клуба.
На 13 март, заставайки начело на УС на Спартак Варна, поех отговорност за развитието и бъдещето на клуба. Моля, никой да не си прави илюзии, че ще допусна клуб като Спартак Варна – с история и десетки хиляди верни фенове, да бъде заложник на лъжите, интригите и провокациите, плод на болните амбиции на няколко човека, желаещи да бъдат припознати като водачи на феновете. Няма да позволя хулиганските им прояви да уронват името на клуба и да paзяждaт aтмocфepaта, в която всички ние – ръководство, треньори, футболисти и помощен персонал, работим и се борим да постигнем поставените си цели.
Няма да подмина с мълчание и поредицата публикации с неотговарящо на истината, едностранчиво представено и откровено манипулативно съдържание, които вече седмици наред бълва една конкретна медия, превърнала се в рупор на журналист,който нагло манипулира читателите си и насажда негативни настроения срещу клуба и хора, работещи в него. Жалко е, но е факт – мacoвoтo нeзaчитaнe нa истината и фaĸтитe нe e пpoблeм caмo нa сайтовете. Toва е проблем на всички нас – на ръководството, на работещите в клуба, на децата, които тренират в школата и на техните семейства, на всички привърженици на синьо-бялата идея. Защото дезинформираната читателска аудитория, ĸoятo нe ce интepecyвa oт истинността на фактите, пpecтaвa дa oцeнявa peaлнocттa, а журналистите, стоящи зад тези статии отлично знаят един основен постулат и разчитат на него, а именно – една лъжа, повторена десет пъти, се превръща в „истина“.
Спокойствие и увереност ми дава фактът, че притежавам най-силното оръжие – истината, която занапред няма да спестявам.
И за да не бъда голословен, ще изредя няколко факта:
На 13 март аз поех един клуб, който беше в критично финансово положение – дължаха се заплати на футболисти, треньори и администрация, както и огромни задължения към НАП, наеми за терени, съдии, глоби към БФС за цялата 2019г, съдийски такси, наеми за жилища, ползвани от играчи на клуба, а картотекирането на футболистите за сезона беше под въпрос. Като към тази сума непрекъснато се прибавят задължения със стара дата, които получаваме и сега. Така, докато една малка шепа хора с болни амбиции се правят на лидери и се изживяват като фактори, аз всеки месец усигорявам финансов комфорт на клуба, като покривам стари задължения, текущи разходи и планирани задачи.
Ето кратък обзор на част от това, което аз и екипът ми свършихме от март до настоящия момент, освен основната цел, а именно покриване на натрупаните задължения влияещи пряко върху възможността за спасяване на клуба и доиграване на сезона в Б група:
1.Изчистихме всички стари заплати към треньори, спортисти, администрация и персонал
2.Запознахме се с процесите на работа по всички направления – тренировъчни процеси, състояние на бази, начин на отчитане и разплащане с партньори и институции, условия на работа и задължения на всички служители
3.Започнахме работа по ускоряване на ремонта на стадион Спартак и финализиране на проекта, за да се провеждат там домакинствата ни.
4.Структурирахме работния процес на стадион “Локомотив“ с обезопасяване на цялата база, въведохме пропускателен режим за любителите и спортистите
5. Бе направен ремонт на изкуствен терен на ст. „Локомотив“, както и на осветлението
6.Изготвена бе единна визия и методика, по която да работят мъжкият отбор и ДЮШ с цел по-лесно и безпрепятствено преливане на младите ни таланти в мъжкия отбор
7.Изготвени бяха правила и етичен кодекс за спортисти, треньори и родители
8. Стартира създаването на сайтове на ФК Спартак Варна и ТА Спартак
9. Структурирахме ДЮШ с регламентирани правила и обучени треньори.
10. Подписан бе договор с Coerver , а треньорите преминаха обучение за работа с програмата
11. Преборихме се и вече имаме два отбора в елитните групи- U15 и U17 (задължителна крачка за по-добро развитие на децата в школата)
12. Създадена бе апликация за футболна статистика за академията.
Предстои въвеждане на полуинтернатна подготовка за децата от футбол и тенис академиите ни, изграждане на три терена на ст. „Локомотив“, ремонт на кортове, съблекални, занимални и привеждането им в състояние за нормална експлоатация и още много други.
И всичко това е само малка част от свършеното, едва началото на онова, което планираме да се случи в дългосрочен мащаб и което е залегнало в стратегията за развитие на клуба.
Поемайки ръководството на клуба, заедно с моя екип си поставихме за задача да създадем отбор от млади и перспективни футболисти, с които да върнем Спартак във Втора лига възможно най-бързо. Към днешна дата селекцията е почти приключила, като сме привлекли 12 нови млади играчи. В дългосрочен план, както още в началото обявих, целта е завръщане на отбора в Първа лига.
Искам да отбележа и фактът, че Спартак Варна е от малкото отбори, който не намалиха заплатите на футболистите си по време на извънредното положение, въведено заради разпространението на COVID-19.
Бих могъл да бъда още по-обстоятелствен относно свършеното и бъдещите перспективи, но всеки спартаклия, който се интересува от настоящето, развитието и бъдещето на клуба, ще може съвсем скоро да се информира за всичко свързано с отбора от новия клубен сайт, който до дни ще бъде пуснат официално.
Зад всичко, свършено до момента от мен и моя екип, освен финансови разходи, стоят несметни часове работа, нерви, напрежение, много безсънни нощи и пропуснати моменти с близки хора.
На финала искам категорично да заявя, че аз стоя плътно зад гърба на футболистите на Спартак Варна и на старши-треньора Кириякос Георгиу, от когото от момента, в който стъпих в клуба до сега съм видял единствено и само пълна отдаденост на работата, професионализъм, перфекционизъм, целеустременост и хъс за постигане на нашите общи цели.
3 август, 2020 г Варна
Асен Миланов – председател на УС на СНЦ Спартак 1918 Варна
– sevastopol.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *