Обръщение на Кириякос Георгиу, старши треньор на Спартак Варна

От официалната фейсбук страница на ФК Спартак Варна

Уважаеми привърженици на Спартак Варна,

През последните два дни Спартак Варна изигра първите си официални приятелски срещи срещу силните отбори на Лудогорец. Разбирам, че за феновете е най-важен крайният резултат и е напълно в реда на нещата да са афектирани при по-сериозна загуба. Моля да оставим емоциите на страна и да се концентрираме върху целите и фактите :

1.Изиграните два мача в Разград бяха контролни срещи. В подготовката да се пада не е страшно. Тук няма точки и медали. Затова и играем контроли – да опитваме нови неща и да трупаме опит. Не се притеснявам от загубата, защото знам причината и факторите, които повлияха на това.

2. Срещу Лудогорец U19 и Лудогорец 2 излезе един новосформиран отбор, в игра за първи път влязоха общо 13 нови играчи – петима от които дошли на проби буквално преди дни, три нови попълнения, както и петима от най-перспективните юноши от академията на Спартак: Самуил Иванов и Георги Дичев са на 15 години, Александър Йорданов на 16 г., Велислав Боев и Мартин Янакиев на 17 години.

3.Част от новата стратегия на клуба е да развиваме подрастващите футболисти от школата и в близко бъдеще отборът да разчита на момчета от нашата академия. Нашите юноши нямат възможност да играят дори и контрола срещу отбор от Втора лига, а аз им дадох този шанс.Те се сблъскаха със силен съперник, усетиха тръпката от здрав мач и атмосфера, което се надявам да им кали характера. Приятелските срещи, които не дават точки и не създават напрежение, са най-подходящи за игрови опит на тези талантливи наши момчета. Точно за това директора на Академията и техен треньор, Димитър Трендафилов е част от щаба и беше на скамейката.

4.В момента сме в период на селекция. Целта ни е една – изграждане на боеспособен отбор, който да върне отбора отново във Втора лига. Точно затова е пробният период и заплануваните контролни срещи с отбори от Втора лига.

Целта е да изпитаме срещу силни отбори дошлите на проби футболисти, тъй като точно срещу такива отбори ще се види дали наистина отговарят на нивото на Спартак Варна. Едва ли е нужно да пояснявам, че е важно да намерим футболисти, които имат перспектива да играт във Втора лига.

5. Нека привържениците са наясно, че сегашното моментно състояние на отбора няма да е това, което ще видят през август. В момента не работим върху тактиката, статичните положения, нито за физическата подготовка. Работим само по слекеция за да изградим нов отбор.

На финала искам да подчертая, че подкрепата на феновете е нещо, от което всеки футболен тим се нуждае. Особено, ако му предстои да извърви дълъг и труден път. Нагнетяването на излишно напрежение и негативизъм по никакъв начин не помагат на един сформиращ се отбор, който тепърва ще се обиграва и готви за големи битки.

С уважение,

Кириякос Георгиу

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *