Коментар на Недко Петров/петел.бг: Асене, незабавно сложи ред в мъжкия тим на Спартак!

Публикуваме коментара на Недко Петров от петел.бг с уточнението, че това е негова лична позиция , но този път е и абсолютно резонна.  Правим го в името на плурализма и надеждата за бъдещо успешно развитие на Клуба.

Кошмарната загуба и най-вече безхаберната игра на Спартак в Разград преди малко не бива да остават без последствия

Време е собственикът на клуба Асен Миланов да действа с твърда ръка и да сложи ред в представителния тим.

Асене, казвам ти Асене, защото по време на единственото интервю, което ми даде до момента, каза, че можем да си говорим на „ти”.

Похвални са усилията ти да подобриш условията за работа в школата и тя да функционира пълноценно. Но сега незабавно трябва да започнеш да подреждаш къщичката в мъжкия тим. Дори, ако се наложи, да режеш из корен.

Защото, всеки, който е наясно с футбола, знае, че на първо място в един клуб е ПРЕДСТАВИТЕЛНИЯТ ТИМ. Особено, когато този клуб е светиня и се казва Спартак. Школата си е школа и там нещата трябва винаги да са наред и да не се коментират, но Спартак не е отбор, който да е известен в България само с начина на работа в школата си, както някои клубчета.

Защото Спартак е КЛУБ. И през годините е натрупал авторитет, традиции и симпатии, и е написал история със своя МЪЖКИ ОТБОР. И това, че в последните години той стигна футболното дъно, не означава, че трябва да продължим да копаем надолу.

Така че, Асене, на първо време, направи така, че Спартак да не проспи лятната подготовка и нито за миг да не бъдат спокойни треньора, на който необяснимо защо имаш такова безрезервно доверие и тези, които носят този свещен екип, че първото им място в най-слабата група от третия ешелон в България е в кърпа вързано.

За другото, най-важното и най-същественото – влизане със стабилен отбор във Втора лига, който дава гаранции, че ще се задържи в нея през сезон 2021/2022, още има време.

Недко Петров, „Петел”

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *