Позиция на спортно-техническото ръководство на ФК Спартак Варна

Споделяме, излязлото току що обръщение и позиция от новото ръководство на ФКСВ, с разбиране на проблемите, които наследиха от ситуацията в Клуба, който бе почти пред фалит. Но и най-вече с надеждата, че ще продължат борбата за оцеляване на нашия Спартак и ще надградят основите, върху които Клубът да се развива на едно вече по-професионално ниво в следващите години!
На никого не е приятно изпадането в Трета СИ лига , но това не може да уплаши синьо-бялото общество, тъй като сме минали и оцелели през какво ли не в последните 10-12 години. Важното е през тази следваща година Клубът да не я пропилее напразно , а наистина да стъпи здраво на краката си и да покаже едно ново лице , и желание за едно ново начало и професионално развитие, поне такива , каквито са зявените до този момент виждания и планове на това ново ръководство.
Успех! А ние, синьо-бялото общество, ще сме нужния коректив и защитник на Клуба.
Спартак Варна – Любовта не умира!

Позиция на спортно-техническото ръководство на ФК Спартак Варна

Уважаеми привърженици на ФК Спартак Варна,

Преди дни Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз взе решение да прекрати сезона във Втора лига и да обяви настоящото класиране за крайно.
На мястото на отказалите се отбори, ще бъдат канени спрямо класирането си клубове от по-долната дивизия. Спартак Варна се намира на 16-то място, което означава, че клубът изпада от групата по спортен начин и няма възможност да играе във Втора лига през следващия сезон.

Наясно сме, че това решение носи негативни емоции на всички, които милеят за Спартак, а феновете ще са принудени да изкарат с отбора още един сезон в Североизточна трета лига.
Но нека оставим емоциите настрана и да отчетем един безспорен факт. Решението на БФС завари клуба в сложна ситуация. От една страна обявяването на извънредното положение съвпадна със смяната на ръководството. От друга страна, поглеждайки назад – само за периода август – декември, в отбора дойдоха и си тръгнаха по различни причини трима треньори. Липсата на сигурност и невъзможността да бъде осигурена методическа последователност на тренировъчния процес, съвсем естествено доведоха до дестабилизиране и невъзпожност отборът да се изкачи по-нагоре в класирането. Така се стигна до настоящата ситуация.

Новото ръководство на клуба обаче е категорично, че място за отчаяние и негативизъм няма. Целта е поставена и тя е изграждането на отбор, който още през следващия сезон да е способен да върне клуба в професионалния футбол. Амбициите са в най-кратки срокове клубът да се опита да атакува Първа лига, където е и мястото на клуб като Спартак Варна.

Уважаеми привърженици,

Спартак Варна е клуб с история, преминал през последните десетилетия през изключително тежки перипетии. Убедени сме, че и този път „соколът“ няма да преклони глава пред трудностите. Предстои ни да извървим дълъг път, изпълнен с много работа и усилия. И това, от което се нуждаем , е всички ние – ръководство, треньори, футболисти и привърженици, да осъзнаем, че сме от едната страна на барикадата. Сега е моментът да бъдем като пръстите на една ръка – заедно, обединени и здраво свити в юмрук.

Защото само така сме силни!

– fb/пфкспартак(варна)

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *