Собственикът на Спартак Асен Миланов: Работим на пълни обороти по редица проекти. Треньорите разработват единна нова методика

На Общо събрание на Спартак на 11 март бе избрано ново ръководство, като председател на Управителния съвет на клуба стана бизнесменът Асен Миланов. На 13 март, заради обявеното извънредно положение мачовете и тренировките бяха временно преустановени.

В очакване ограничителните мерки да отпаднат и спортно-тренировъчният процес постепенно да се нормализира, „Петел” потърси г-н Миланов, за да разбере какво се случва в клуба в момента и какво предстои.

– Г-н Миланов, каква е обстановката в Спартак?

– В клуба всичко е нормално. Независимо от извънредното положение, тук работим на пълни обороти по редица проекти, насочени към формациите на детско-юношеската академия. Паралелно с това провеждаме онлайн тренировки и видеообучение на футболистите от мъжкия отбор и школата.

 

– Бихте ли разказали нещо повече за тези проекти?

– В момента всички треньори разработват единна нова методика, по която ще тренират възпитаниците на ДЮА и която ще е пряко свързана със стила, в който ще играе мъжкия отбор.

Готови сме да подпишем договор с „Coerver“ – световно доказала се методика, която е насочена към повишаване на техническите качества на футболистите, като своевременно е и обучение за треньорите. Тази методика е успешно прилагана повече от 30 години в клубове като Аякс, Байерн Мюнхен, Арсенал, Олимпик Марсилия, Ювентус, Бенфика, Нюкасъл, Милан, Лацио, Интер, френският национален отбор и др. Подготвяме се за стартиране на проект „Локомотив“, който включва изграждане на нови игрища, където да тренират нашите деца и юноши. Поддържаме много добра комуникация с община Варна относно ремонта на стадион „Спартак“. Другото ново, което предстои, е въвеждането на един позабравен стар начин на подготовка – полуинтернатните групи. Децата ще идват след училище при нас, ще тренират, ще имат време, в което да подготвят домашните си за следващия учебен ден, ще им бъде осигурено и хранене. По този начин много от родителите ще бъдат облекчени. Паралелно с всичко останало, работим по изграждането и на детска тенис-академия „Спартак“ с различни нива на подготовка и възможност за стартиране от всички възрасти. Ще заложим на комплексен подход към физическата и психологическа подготовка.

– От няколко дни в социалните мрежи се коментира освобождаването на треньорът в ДЮШ Стефан Дончев, като новината тръгна от един негов статус в личния му фейсбук профил. Поради какви причини той е освободен?

– Няма да коментирам причините, поради които Стефан Дончев е освободен, но искам категорично да стане ясно едно – ние сме Спартак и тук ще се спазват правила. В детско–юношеската школа на Спартак учим и възпитаваме децата в любов и познание към футбола, в дух на честност, спортсменство и работа в екип. Това е основата, на която стъпва в работата си всеки един от треньорите ни. Те до един са наясно, че от тях се очаква, освен да обучават подрастващите, да бъдат и техен пример за подражание. Разчистването на лични сметки и отправянето на грозни квалификации за колеги в социалните мрежи е недопустимо и по никакъв начин не кореспондира с моралните, етични и професионални норми на поведение. За нас децата са на първо място и няма да допуснем те да станат заложници на нечии интереси. Искам да успокоя всички родители и деца и да им кажа, че всички треньори работят от сутрин до вечер върху новата методика на клуба и нямат търпение да ви запознаят с нея. Аз вярвам, че всички ние ще възродим Спартак.

– petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *