Наказаха Спартак за три мача без публика

Дисциплинрата комисия на БФС наказа Спартак да играе три мача без публика заради прекратения двубой с Черноморец в Балчик от неговите фенове.

Това означава, че в последните си два срещи за тази година – срещу Кариана на 30 ноември и Нефтохимик – на 7 декември, варненци няма да бъдат подкрепяни от своята публика в Балчик.

По-неприятно е обаче, че Спартак ще е без верните си привърженици и в първия си двубой на обновения клубен стадион срещу ЦСКА 1948. Той ще се играе в края на февруари или началото на март 2020 година.

На Спартак е наложена също глоба от 3700 лева.

Ето какво съобщиха официално от БФС:

„За навлизане на публика и прекратяване на срещата, на основание чл. 37, ал. 1, т. 1, б. В, предложение 5 от ДП /2019/2020/ – ДК наказва ФК „Спартак“ гр. Варна  с лишаване от домакинство за 3 срещи и имуществена санкция в размер на 3750 лева. На основание чл. 37, ал.1, т. 21, б. Б и Г от ДП /2019/2020/ – ДК заменя лишаване от домакинство със забрана за игра пред публика. ДК задължава ФК „Спартак” Варна да възстанови щетите на стадион „Градски стадион” гр. Балчик съгласно чл.38, ал.1.“

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *