Кириакос Георгиу разкри пред спартаклии силните и слабите страни на Септември

Треньорът на Спартак Кириакос Георгиу направи видеоразбор на играта на Септември, като на фона на картината разкри пред своите подопечни силните и слаби страни на столичани. 

Както е известно, варненци гостуват на лидера във Втора лига в четвъртък от 14,30 часа на терена на столичния квартал „Драгалевци”.

„Моята задача е да подготвя отбора възможно най-добре за следващия ни двубой. Гледахме избрани моменти от мачове на Септември и момчета придобиха представа за съперника. Очаквам да покажем желание, дух и характер.”, заяви за „Петел” Георгиу.

Той уточни, че под въпрос за срещата са Иван Пенев и Янаки Смирнов. Двамата още не са готови на 100 % и дали ще попаднат в групата, ще стане след утрешното занимание.

От една седмица тренира и Тони Костадинов, който се възстановяваше, след като счупи ръката си в двубоя със Спартак (Плевен) в Ловеч. За него също ще се преценява във вторник, но е по-вероятно халфът да се завърне в разширения състав за мача с Литекс на 10 ноември от 14,30 часа в Балчик.

Спартаклии тръгват за София в сряда в 8 часа и в късния следобед ще проведат там последната си тренировка.

– petel.bg

 

Таланти на Спартак почнаха с мъжете

Треньорът на Спартак Кириакос Георгиу покани трима таланти от юношите младша възраст да тренират с представителния тим.  Това са Алеко Димитров, Павел Стоев и Мартин  Янакиев, които играят в Елитна група до 17 години под ръководството на Стефан Дончев.

„Тримата тренираха днес с мъжете, ще вземат участие и в утрешното занимание. Идеята е талантите на  клуба да се подготвят рамо до рамо с батковците, за да усетят атмосферата в представителния отбор и да трупат опит. След мача със Септември ще поканим други трима играчи от младшата, после и още техни съотборници. Така периодично много таланти ще тренират с мъжете, и ще сме наясно с качествата им и развитието им. Мисля, че подобна практика е правилна.”, заяви за „Петел” Кириакос Георгиу.

– petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *