Неделчо Матушев обясни как Спартак е победил Локо (Сф)

Треньорът на Спартак Неделчо Матушев похвали футболистите след първата победа за сезона – с 1:0 над Локо (Сф) в Балчик. Специалистът обаче остана здраво стъпил на земята и обяви, че тепърва ги очаква много работа, за да се развиват в правилната посока.

Ето какво заяви Матушев за „Петел”:

„Доволен съм от духа и желанието за победа на всички, и от непримиримостта, която демонстрираха. Момчетата изпълниха поставените задача, търсеха гола и успяха да вкарат, а после запазиха вратата си суха.

Локомотив е добър отбор, с добри изпълнители. В един момент ни притисна, но като цяло не му позволихме да създаде чисто положение. Признавам, че и почивката след токовия удар ни се отрази добре, тъй като силите ни напускаха и играчите успяха да си поемат въздух.

Единственото, към което мога да имам претенции, е във владението на топката, но съм наясно, че за да я притежаваме, трябва да сме физически подготвени.

Новите Исуф и Стоян Иванов направиха добър дебют. Двамата имат качества и ще са ни полезни.

Искам да благодаря на великолепната ни публика, която беше нашия 12-и играч. Нейната неистова подкрепа от трибуните помагаше на играчи да се справят в трудните моменти.

Тази победа ни бе необходима и идва навреме, но не бива да ни заблуждава, тъй като още нищо не сме постигнали. Ние направихме само една крачка напред, но ни очаква много работа, и с труд и себераздаване се надявам да вървим нагоре. До Нова Година желанието ми е да сме натрупали баланс между точки и спокойствие.

Правим всичко възможно да привлечем и още нови попълнения, които ще са опитни футболисти.”

– petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *