Неделчо Матушев обяви защо се е завърнал в Спартак и какво иска да постигне

Новият старши треньор на Спартак Неделчо Матушев пристига днес във Варна и от 18 часа ще проведе първа тренировка с отбора. Утре спартаклии пътуват за Стара Загора, където от 19,30 часа ще е последното им занимание на „Трейс арена” преди петъчния мач там с Ботев (Гълъбово) от 20 часа.

В тази среща 57-годишният Матушев ще направи повторен дебют за варненци, след като вече ги е водил в елита в периода 6 март/1 май 2007 година.

Пред „Петел” Неделчо Матушев разкрива защо се е завърнал в Спартак след 12 години и какво иска да постигне с отбора.

Ето какво каза той:

Защо прие офертата

Приех поканата, защото Спартак е име, емблема и с традиции в родния футбол. В момента той се възражда, виждате че се прави и стадиона, и се нуждае от търпение и спокойствие, за да се случат нещата.

Какво знае за отбора

Има добри играчи, но трябват и попълнения. Ще опитаме да привлечем такива според възможостите си на постове, където е необходимо да повишим конкуренцията.

Как си обяснява лошия старт

Резултатите са красноречиви. Аз още не съм водил тренировка, но от това, което научих от ръководителите, загубите се дължат на лошо стечение на обстоятелствата, възможно е и да са на психологическа основа. Нека припомня също, че програмата в първите кръгове бе изключително трудна за отбор, който тепърва се изгражда и още липсва желания синхрон между отделните линии.

Ще има ли нови хора в щаба му

Ще има нов помощник-треньор. Поканил съм само един специалист и очаквам отговор. Той е добре познат на спартаклийската общност.

Целта, която си поставя

Целта е известна – да се утвърдим в групата, но на първо време трябва да стабилизираме отбора, за да започне да печели точки и играчите да трупат самочувствие и увереност в силите. Имам поглед върху другите отбори във Втора лига и смятам, че поставената цел е напълно постижима. Не му прилича на Спартак да е в това положение и с усилията на всички, които го обичат, очаквам да се развива в правилната посока.

Искам също да играем добър футбол и футболистите винаги да се раздават на максимума, за да радват вярната си публика.

– petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *