Иво Иванов: Дойдох в Спартак, защото е голям клуб за България! Мястото му е в елита

Звездното попълнение на Спартак Иво Иванов направи първа тренировка с отбора. За „Петел” опитният 34-годишен защитник разкри как се е озовал във варненския клуб, какви са първите му впечатления и целите, които си поставя.  

Ето какво заяви Иво Иванов:

„Дойдох в Спартак, защото е голям отбор за България, с традиции, име и успешна история. Неговото място не е във Втора лига, а в елита.

Обади ми се Диян Божилов, който ми е бил треньор в Берое. След като разбрах, че има нужда от мен за едно по-добро бъдеще на Спартак, не се колебах изобщо и приех поканата.

Макар че съм провел само една тренировка, първите ми впечатления от тима са прекрасни. Има много добри млади играчи и опитни такива. Колективът е сплотен. Не мога да повярвам, че отборът е загубил толкова тежко първия мач в Созопол.

Мисля, че още в събота ще се реваншираме и ще спечелим точки срещу Хебър с колективна игра и отборен дух. Ако треньорът прецени, съм готов да играя, въпреки че още не съм на 100 %.

В момента обновеният състав на Спартак още се гради, но с една правилна работа ще вървим нагоре и ще играем по-добре от мач на мач, нещо, което съм убеден, че ще се случи.

Имам бегъл поглед върху другите отбори във втория ешелон, но предвид потенциала на Спартак, който виждам, и начина, по който се работи, не е трудно да прогнозирам, че този сезон ще се утвърдим в групата, а през другия ще щурмуваме елита.

Зная, че Спартак тръгва по нов път, след като през последните години са опитали да го затрият. Затова моите цели тук са две – да съм полезен на отбора и да му помогна да се завърне колкото се може по-скоро при майсторите.”

– petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *