Радо Станев алармира: Спартак е в тежко състояние и се нуждае спешно от подкрепа!

Членът на УС на Спартак Радостин Станев обяви, че клубът се намира в тежко състояние и се нуждае спешно от подкрепа, за да може да функционира пълноценно.

Ето какво заяви за „Петел” Радостин Станев.

„Спартак” извървя тежък път от аматьорския до професионалния футбол, и смятахме, че след като си върнем базата и се завърнем при професионалистите, нещата ще станат по-лесни.

Уви, на този етап това не е така. Клубът ни е чист и изряден, менажираме базата си и ще играем във Втора лига. Но бизнесът във Варна и сериозните фирми нехаят и мълчат, и никой не е проявил интерес да помогне във финанасирането на „Спартак” по един или друг начин.

А тук говорим за футболен клуб на 100 години, с история, успехи, традиции и публика.

Единствените, които ни подават ръка, са Община Варна и в частност кмета Иван Портних, които са съпричастни към нашите проблеми.

Чуваме, че привържениците ни недоволстват. Говорят, че ние като ръководители нищо не правим, но това не е вярно. Пет-шест души полагаме всички усилия за обезпечаването на клуба, но не срещаме подкрепа от никой на местно ниво. Чуваме също слухове, че бизнесмени или фирми ставали спонсори на клуба, но това са само слухове и не отговарят на истината.

Нека нашите фенове и обществеността във Варна да знаят, че ни е много трудно. Ние искаме да осигурим желаната от всички издръжка за правилното функциониране на „Спартак”, за да оправдае  очакванията и да изпълни целите си в първия сезон след завръщането в професионалното футболно семейство на България.

В същото време по-малки клубове, като „Арда” и „Хебър”, дават пример как се прави футбол. С помощта на бизнеса и общините в Кърджали и Пазарджик имат проекти – строят терени, развиват школите си и подсигуряват стабилен бюджет за представителните си отбори.

Нашата идея е да надграждаме в „Спартак”, да направим терени, да развиваме школата си. Но сега ние преживяваме и това не е нашата идея. В момента нашият клуб не търпи никакво развитие.

Ние искаме „Спартак” да функционира нормално и апелирам към обществеността на Варна, към местния бизнес, към фирмите и хора с възможности, да ни подкрепят, за да го направим.”

– petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *