Енгибар Енгибаров: Изпълних задачата да върна бързо Спартак в професионалния футбол!

Спартак победи Светкавица с 2:1 в Търговище и се завърна в професионалния футбол. Архитект на този триумф е Енгибар Енгибаров, който през януари 2018 година пое тотално разбит отбор, със скромен актив от точки и в дъното на третия ешелон, но само 17 месеца по-късно успя да го върне във Втора лига.

Ето първите думи на Енгибаров за „Петел” след успеха в Търговище:

„Щастлив съм, че изпълних задачата си и това, за което дойдох в Спартак, го постигнах. Поех Спартак в началото на 2018-а, когато на практика нямахме отбор и бяхме на дъното в класирането. Още тогава си поставих за цел през лятото на 2019-а да сме в професионалния футбол и успяхме. В три полусезона постепенно надграждахме и от аутсайдер превърнахме Спартак в хегемон.

А този сезон ние сме единственият отбор от Първа, Втора и Трета лига без загуба.

Едно огромно браво на футболистите! Горд съм, че съм техен треньор! Те показаха характер, себераздаване и професионализъм, и въпреки страничните фактори се завърнахме безапелационно и заслужено в професионалния футбол.

Аз нито за миг не съм се съмнявал, че това ще стане, защото Спартак е клуб с история, традиции и вярна публика.

Този отбор заслужава да играе отново големи мачове на обновения си стадион и възможно най-скоро да се завърне там, където му е мястото – в елита.”

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *