Новият шеф на ФК Спартак Борислав Георгиев: Убеден съм, че ще финишираме първи

Новият председател на УС на ФК Спартак Борислав Георгиев обяви пред „Петел” какво ще предприеме, за да развива клуба в правилната посока. Бобъра разкри също защо се бави ремонта на стадион „Спартак” и какви нови функции ще изпълнява досегашният спортно-технически директор Мартин Зафиров.

Ето какво заяви Борислав Георгиев:

За треньорския щаб

Твърдо стоим зад Енгибар Енгибаров и той се ползва с нашата подкрепа и доверие. Ще направим всичко възможно да му осигурим напролет пълнноценни условия за футбол – добра  вътрешна организация и финансиране за третия ешелон. Надявам се да се случи.

За селекцията

По настояване на треньора ще бъдат привлечени по-качествени футболисти, с опит в професионалния футбол. Очакваме те да вдигнат нивото на отбора.

Целта

За Спартак тя е една – класиране на първо място и завръщане в професионалния футбол. Вярвам, че ще я постигнем.

За Мартин Зафиров

Той вече е изпълнителен директор и ще отговаря за всичко в клуба, включително и за школата. С него сме заедно от 7-годишни и той ще е дясната ми ръка във Варна.

За стадион „Спартак”

Времето сега е студено и не позволява строително-ремонтните дейности да се извършват в пълен обем. Най-вероятно стадионът няма да е готов до началото на март, каквито бяха очакванията и както ни се искаше. При всички случаи обаче ще е готов по-късно напролет.

За издръжката

Неприятно е, че в момента се самоиздържаме. Това е трудно, тъй като сме наясно, че във Втора лига разходите скачат с пъти и ни трябва сериозен бюджет. Водим преговори за генерален спонсор, за инвеститор, рекламодатели или помощни спонсори. На този етап няма нищо конкректно, но аз смятам, че след като влезем във Втора лига и стадионът ни бъде обновен, интересът към нас ще по-голям и Спартак ще е примамлив и атрактивен за бизнеса. Убеден съм, че тепърва ще се случват хубавите неща в клуба.

– petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *