Калименов: „Спартак“ сега се лекува, но скоро ще го видите с гордо вдигната глава

„Реалното рестартиране на футболния клуб „Спартак“ ще се случи лятото. В момента се намираме в един подготвителен процес. Целта ни е до лятото да успеем да закрепим клуба и да го вдигнем след нанесените му щети през последните 12 години.Стараем се да осигурим на футболистите необходимото спокойствие, финансиране, екипировка, организация за провеждането на мачовете. Това се отнася и за ДЮШ. Ще се постараем да завършим първенството с максимален брой победи“, коментира в интервю за Дарик радио председателят на УС „Спартак 1918“ Стефан Калименов.
Той заяви още, че другата седмица отборът ще мине медицински преглед на групи и всички нови футболисти ще бъдат картотекирани в БФС.
В петък Отец Дончо, който е спартаклия, е поканен от ръководството на клуба за освещаване на стадион „Локомотив“, на съблекалните на стадиона и да прогони всички зли сили и духове, които витаят около клуба.
Ситуацията от последните 12 години „Спартак“ Стефан Калименов описа така: „Спартак“ Варна е един голям герой, който бе със счупени ръце, крака, със запушени уста, със затворени очи, съблечен, ограбен и съсипан, но сърцето му не спря да бие. Сърцето на „Спартак“ са феновете….Лошите герои се опитаха да унищожат на 3-4 пъти и него, но не им се получи. За съжаление периодът, в който „Спартак“ страдаше, бе доста дълъг. В момента „Спартак“ се намира в болницата, лекува се, възстановава се, но скоро ще излезе на улицата с гордо вдигната глава“, каза още Калименов.
(Чуйте цялото интервю със Стефан Калименов в приложения звуков файл в сайта на Дарик/Морски гонг)
– DarikNews.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *