Атанас Атанасов: Спартак ще се бори за повече точки наесен

Ще водя отбора, докато намерим нов треньор, казва специалистът

Треньорът на ФК Спартак Атанас Атанасов разкри целите на тима в трета аматьорска Североизточна „В“ група и най-близките планове на клуба.

Както е известно, утре от 18 часа отборът играе първия си мач от новия сезон в Хитрино с местния тим, който също е новак в третия ешелон. Срещата е от втория кръг, тъй като в първия варненци почиваха.

Ето какво каза Атанасов:
Защо станах треньор?
След трагедията с Траян Дянков нямаше кой да го наследи, а и аз имам морални ангажименти към паметта му. Продължаваме да търсим нов старши треньор и докато го намерим, ще изпълнявам тези функции.

Целите на отбора в първенството?
Да сглобим отбор в движение, който да вземе колкото се може повече точки през есенния полусезон. През зимата съобразно представянето ни и финансовото ни положение ще решим какво да правим занапред. Засега има индикации, че може да се случат хубави неща напролет.
Има ли притеснения, че може да обере негативите при лоши резултати?
Нямам притеснения, нито страх. Наясно съм, че при така стеклите се обстоятелства – малко време за подготовка и правене на отбор и внезапната кончина на Траян, няма да влезем максимално подготвени в първенството, но се надявам времето да работи за нас.

„Б“ група?
На този етап не сме готови за професионален футбол, защото нямаме стадион, а базата не е в завършен вид. Първо трябва да изградим клубна инфраструктура, да си подредим къщата и да подсигурим издръжката. Когато стане, тогава ще мислим за „Б“ група.

Базата?
Направихме подобрение на тревното покритие на „Локомотив“, сега се извършва и ремонт на съблекалните. Следващата стъпка е да направим терена да автобусната спирка, но в момента не мога да се ангажирам със срокове. Искам обаче да е ясно, че за всичко това, което се случи дотук с ФК Спартак, заслугата е на кмета на Варна Иван Портних и председателя на ОбС Тодор Балабанов. Двамата много ни помагат и правят всичко възможно да продължат да ни помагат.

Как иска да изглежда ФК Спартак?
Възможно най-скоро клубът да разполага със свой стадион, завършена база и да се самоиздържа поне в 40-50 %. Получи ли се, ще съм спокоен за бъдещето.

varnautre.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *