ФК Спартак спечели съдебна битка за името

Новият ФК Спартак (Варна), основан от Атанас Атанасов – Орела и покойната футболна легенда на клуба Живко Господинов, спечели първата си битка в съда – за името, срещу ФК Спартак от 1992 година.

Ликвидатор на ФК Спартак от 1992 г. е Иван Петров, а в регистрите е записано, че клубът е с прекратена дейност от 2003 г. Именно поради тази причина Варненският окръжен съд не уважи претенциите на Иван Петров, че новия ФК Спартак носи неправомерно това име и се произнесе в полза на отбора, който припознават феновете в момента.
За решението на съдията допринесоха и още няколко неща,  като например това, че този отбор на спартаклии, който в момента играе в „А” окръжна група е регистриран като ФК „Спартак“ (Варна).
Иван Петров може да обжалва съдебното решение в 14-дневен срок пред Висшия апелативен съд, но според специалисти няма да стигне до положителен за него резултат.
Както е известно, новият ФК Спартак се е устремил към Североизточна „В” група, като на сесия на Общинския съвет през април очаква да получи за стопанисване спортен комплекс „Локомотив“. След като клубът се сдобие със собствена база, ще развие школа и ще бъде приет за нов член на БФС.
 
petel.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *