Орела: Добре, че има мораториум върху смъртно наказание

Спартак Варна ще обжалва санкцията на БФС – Варна, каза още Атанас Атанасов

Един от учредителите на ФК Спартак Варна Атанас Атанасов – Орела коментира пред varnautre.bg наложеното наказание от страна на ЗС на БФС – Варна. От Дисциплинарната комисия към местната футболна централа наложиха парична санкция от 950 лв., четири мача без публика и служебна загуба на „соколите“ заради сбиването на привърженици и в последствие прекратен мач с Балкан (Аспарухово) в 72-ата минута при резултат 4:0 за варненци.
„1000 лева глоба за отбор от „А“ окръжна група? Това е не е санкция, това е убийство за четвъртодивизионен тим. Доволен съм поне, че има мораториум върху смъртното наказание, иначе можеше и на смърт да ни осъдят“, каза Орела пред varnautre.bg.
Той бе категоричен, че клубът ще обжалва наказанието в срок. „Лошото е, че ни отнемат трите точки и няма как да оспорваме това решение.  Не знам какво е това наказание за резултата, след като водехме с 4:0 19 минути преди края. За толкова кратко време щяха да ни изравнят или да ни победят ли? Отделно сме предплатили стадион „Локомотив“ за домакинствата си. Сега „изгаряме“ и с тези пари. Освен това Балкан е главен отговорник за организацията на срещата като домакин. Очевидно е, че не се е справил, но как така ще плаща 4 пъти по-малко глоба от нас?“.

– varna.utre.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *