Орела: Искаме да направим ФК Спартак апетитна хапка за бъдещи инвеститори

Нямаме амбиции да управляваме на живот и смърт

Варненският треньор и член на новото сдружение „ФК Спартак Варна“ Атанас Атанасов-Орела коментира очакванията си относно бъдещето на футболния клуб. Той говори и за целите пред членовете на сдружението.
„До този момент имаме регистрация на Футболен клуб Спартак Варна. Всичко юридически е законно. Имам уверението на кмета Иван Портних, че ако не днес, то най-късно в понеделник ще бъдат вкарани исканията ни в Общинския съвет. Говорим за базите СК „Локомотив“ и стадион „Спартак“. Няма как един клуб да бъде без бази. Тепърва ще се обсъжда за какъв период от време ще ни бъдат дадени. Искам да подчертая обаче, че ние нямаме амбицията базите да бъдат дадени на сдружението. Те трябва да се предоставят за безвъзмездно ползване. Според нас те трябва да бъдат общински, за да има вариант ако ние не можем да се справяме, да бъдат намерени други хора, които да ги вземат и да вършат нещата по-добре от нас“, обясни Атанасов.
„Футболът и политиката са две различни неща. Ние си гледаме футбола, а който трябва политиката. Аз симпатизирам на един-единствен политик – премиерът Бойко Борисов. Кметът Иван Портних работи усилено по нашия въпрос, за да ни помогне, но не всичко зависи от него. Затова, въпреки че не смятам за нормално да търсим премиера за съдействие, сме в България и се наложи. При всички положения мога да кажа, че Бойко Борисов ни помогна“, посочи още Орела.
„При всички положения ще започнем от „А“ окръжна група. Това е по правилата на БФС. Не искаме да се обединяваме с никой. Ако до края на месеца не се случат нещата, закъсняваме много. Дано да не се случи така, че да е нулева година за Спартак Варна. Естествено, че сме провели предварителни разговори с футболисти, които да играят за нас в „А“ окръжна група, а още следващия сезон да спечелим промоция в третия ешелон. Оттам нататък ще градим нещата стъпка по стъпка. Нямаме амбиция на всяка цена ние да сме управляващите в този футболен клуб. Ако има някой, който изяви желание, има по-голям потенциал и покаже, че наистина може да върши нещата по-добре от нас, да заповяда. Дали ще е бизнесмен, спортен човек, идва, казва си платформата и ние ще му преотстъпим управлението на клуба. На този етап, ние можем да се справим дотолкова, че да изградим цялата структура и вече да стане апетитен за човек, който иска да инвестира повече и пари и Спартак да върви нагоре. Пак казвам, не искаме на живот и смърт ние да управляваме. Отворени сме и подаваме ръка на всеки, който безкористно иска да помогне. Благодарим на феновете, че застават плътно зад нас“, завърши Атанас Атанасов.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *