Фенове на Спартак Варна: Пределът на търпението ни е изчерпан

 

Събират за протест на „Севастопол“

Фенове на Спартак Варна готвят нов вид протест. Привържениците на варненския клуб, който в момента е в колапс, призовават всички симпатизанти, ветерани, общественици, деца от детско-юношеска школа и техните родители, да покажат, че искат бъдеще за „Спартак“ Варна. Протестът ще се проведе в понеделник (4 май) на „Севастопол“.
Ето и декларацията на феновете от Синдикат 12:
Измина месец и половина от срещата на сдружението на ветераните „Бъдеще за Спартак“ и кмета на град Варна, на която последният се ангажира да съдейства за решаване на проблемите с клубната база, която преди години по порочна схема премина в частни ръце, които преследвайки личните си интереси, методично работиха по сценарий за унищожаването на почти стогодишния варненски футболен клуб.
За известно време всички спартаклии се надявахме, че нещата ще се развият в рамките на добрата воля и добрият тон.
Очевидно е, че това не се случва. Нещо повече, активираха се определени групи, които саботират усилията за спасяване на „Спартак“ Варна и разединяват феновете му – тактика добре изпитана през годините от хората, които имат интерес футболният клуб да не съществува.
Очевидно е, че отново изплуват определени икономически обвързаности в Община Варна. Всичко това компрометира усилията на сдружението на ветераните начело с футболната легенда Живко Господинов да започнат да работят за едно ново и чисто начало в детско-юношеската школа и представителния тим. Още повече, че те имат готов реален спортно-технически модел и хора от бизнеса, които ги подкрепят.
Пределът на търпение от страна на феновете е изчерпан.
На 4-ти май, понеделник, в 17:30 часа призоваваме всички привърженици, ветерани, общественици, деца от детско-юношеска школа и техните родители, да излезем и покажем, че искаме бъдеще за „Спартак“ Варна. Сборен пункт на събитието ще е площад Севастопол.
Длъжни сме да го направим заради труда и саможертвата на поколения спартаклии писали историята, заради нас самите и заради тези, които ще дойдат след нас!

Клуб на привържениците на „Спартак“ Варна – Синдикат 12

– varna.utre.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *