Кметът: Спартак е този отбор, който феновете подкрепят

„Когато видим, че има един отбор с един екип и стабилна структура на управление Община Варна ще съдейства той да реализира своите идеи и цели“, обяви Иван Портних

Кметът на Варна Иван Портних коментира ситуацията около футболния клуб Спартак Варна. Той сподели пред varnautre.bg, че Спартак е този отбор, който има подкрепата на феновете или поне на по-голямата част от тях.
„Повечето от феновете на Спартак Варна искат клубът да започне на чисто. С такава информация разполагам в момента. Временни варианти за спасение не трябва да се търсят. Дали ще се учредява нов клуб или настоящият ще продължи да съществува, не е от значение. Важното е феновете и ветераните на близо 97-годишния варненски клуб или по-голямата част от тях, да припознаят един Спартак. Не трябва да го има това разделение, което е в момента. А то, през последните години, е продиктувано от вътрешни противоречия. Когато видим, че има един отбор с един екип и стабилна структура на управление Община Варна ще съдейства да реализира своите идеи и цели“, коментира пред varnautre.bg Иван Портних.
В началото на март градоначалникът се срещна с новосъздаденото Сдружение „Бъдеще за Спартак Варна“ и пое ангажимент да подсигури клубната база за тренировки и мачове за нов Спартак. Това обаче ще се случи само, ако клубът получи обществена подкрепа.
Иван Портхин коментира и комичната ситуация с италианските пишман благодетели, които поискаха да поемат Спартак. „Да, дойдоха при мен на разговори. Беше им казано в прав текста, че от община Варна те могат да очакват единствено административна подкрепа. Какво са правили след това, не съм запознат в детайли. Все пак аз не съм в ръководството на клуба. До последния момент ме информираха, че футболистите ще бъдат картотекирани и отборът ще продължи да играе в първенството. Но в крайна сметка нещата не се получиха, а причината е вътре в клуба и всичко приключи безславно“, завърши Портних.

– varnautre.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *