Екшън по трибуните на стадион „Спартак“, протести и скандирания срещу ръководството

Екшън по трибуните на стадион „Спартак“,
 протести и скандирания срещу ръководството

Фенове на „соколите“ взеха знаме от агитката на Добружда

Феновете на Спартак Вн, които протестират срещу сегашното ръководство на клуба, се появиха в началото на мача с Добруджа. Ултрасите се настаниха в официалната ложа, като при самото си идване под козирката изгониха всички от там и изхвърлиха столовете, на които седяха част от зрителите.

Минута и половина след началото на двубоя от трибуните на стадион „Спартак“ бяха хвърлени повече от 10 цветни димки, които прекъснаха временно двубоя. Те бяха пратени към терена от агитката на „соколите“, наброяваща между 70-80 човека.

Както е известно ултрасите на варненския клуб са крайно изнервени от случващото се в Спартак вече близо 5 години. Те не желаят сегашното ръководство на отбора и по този начин изразиха своето отношение към шефовете. След около 5 минути двубоят отново бе подновен.

В 20-ата минута феновете демонстративно напуснаха стадиона и отидоха пред централния вход да търсят председателя на УС на Спартак 1918 Антон Фажев. Там те продължаваха да пеят песни и да скандират за оставка на сегашното ръководство, а около 5-6 полицаи охраняваха централния вход. След като обаче Фажев не се появи, те оново се върнаха на трибуните.
Привържениците фиксираха търсената „цел“ в близост до радиоуредбата и проведоха „разговор“ с него на висок тон. Исканията им бяха две – оставка на сегашния Управителен съвет и призоваха Фажев в понеделник да отиде с тях в Общината, за да каже пред местната власт и кмета на Варна Иван Портних как са заграбени имотите на клуба.
В един момент „соколите“ и около 30 фена от Добрич започнаха да си разменят подмятания и обиди. Това изнерви ултрасите на варненци, като част от тях успяха да прескочат загражденията и преминаха през охраната и тръгнаха към клетката за гости. Друга част пък влезе на терена и също се запъти към привържениците на Добруджа.
До физическа саморазправа така и не се стигна, тъй като тя бе осуетена от органите на реда и охранителната фирма пазеща срещата – „СОД 64“.

В крайна сметка ултрасите на Спартак успяха да унижат агитката на гостите, като им откраднаха знаме, красящо клетката за гости.

– varnautre.bg / снимки: arenavarna.com & fanface.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *