Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/spartak/public_html/smf/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Рецепти за готвене :)
1918
април 05, 2020, 09:21:49 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Начало   Помощ Търси Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Purjolki 4e stana spor s edin tuka  (Гласуването приключено: септември 18, 2010, 02:51:52 )
vratni - 1 (25%)
kotletni - 3 (75%)
Общ брой гласове: 4

Страници: 1 2 [3]
  Изпечатай  
Автор Тема: Рецепти за готвене :)  (Прочетена 10575 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
kaka_ina
Newbie
*
Публикации: 3



WWW
« Отговор #30 -: февруари 20, 2012, 11:38:55 »

ba6 maistore ...то хубаво 300-400 броя еклери за  протеста ама те с бира не вървят!!  Може да ги дадем на черноморците да ги хапнат А за нас нещо месно.. (пържоли по милански)  примерно
« Последна редакция: февруари 21, 2012, 01:14:02 от kaka_ina » Активен
Tepisti
core
Hero Member
*
Публикации: 817


« Отговор #31 -: ноември 06, 2012, 10:45:53 »

Лазаня с кашкавален сос  




Продукти:

400 г кайма
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
400 г консервирани домати
100 мл вода
 сол
 смлян черен пипер
щипка риган

КАШКАВАЛЕН СОС

 50 г краве масло
 70 г брашно
 1 л прясно мляко
 100 г кашкавал тип Гауда, Витоша
 50 г настърган кашкавал Пармезан, Балкан

 готови кори за лазаня
Приготвяне:

ПЛЪНКА

 • Каймата се запържва с нарязания на дребно лук и пресования чесън.
 • Прибавят се нарязаните на кубчета консервирани домати и водата.
 • Посолява се и се подправя със смлян черен пипер на вкус.
 • По желание се поръсва с щипка пресен риган (1/2 ч. л. сух).

КАШКАВАЛЕН СОС

 • Маслото се разтопява, прибавят се 70 г брашно и се запържва.
 • При непрекъснато бъркане се влива прясното мляко.
 • Прибавя се нарязан на кубчета кашкавал.
 • Държи се на котлона, докато не се разтопи кашкавалът.

ЛАЗАНЯ С КАШКАВАЛЕН СОС

 • Дъното на огнеупорна тава се намаслява.
 • Разпределя се част от запържената кайма.
 • Отгоре се поставят кори за лазаня.
 • Отгоре се разпределя част от запържената кайма, кашкаваления сос.
 • Покрива се отново с кори за лазаня и отново се разпределя част от каймата и кашкаваления сос.
 • Последният слой трябва да бъдат кори за лазаня.
 • Отгоре се залива с кашкаваления сос и се поръсва с настъргания кашкавал.
 • Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за 30 минути.
 • Лазанята с кашкаваления сос се изважда и се оставя да "почине" 10 минути и се сервира.
Активен
ba6 maistora
core
Sr. Member
*
Публикации: 458



« Отговор #32 -: април 03, 2013, 09:27:40 »

Пред Гергьовденско агнешко бутче





Активен

   
ТАТКО ВОДА НЕ ПИЕ !!!
djio
Moderator
Hero Member
*****
Публикации: 1091


« Отговор #33 -: април 04, 2013, 09:43:51 »

ba6 maistore ...то хубаво 300-400 броя еклери за  протеста ама те с бира не вървят!!  Може да ги дадем на черноморците да ги хапнат А за нас нещо месно.. (пържоли по милански)  примерно

-----------------------------------------------------------------

Пържоли по милански
от Илария
 15 мин. Готвене
 25 мин. Общо
 40 мин. Порции
 4 Необходими продукти
телешко месо - 4 броя пържолияйца - 2 броякашкавал - 100 г настъргансухар - 1/2 ч.ч. счукан или галеталимони - сокът от 1 лимон, масло за пържене, сол, черен пипер
Начукайте добре телешките пържоли, така че да се получат възможно най-тънки. Поръсете ги със сол и черен пипер.

Разбийте яйцата на пяна. Отделно смесете настъргания кашкавал с галетата и загрейте масло в тиган. Оваляйте всяка телешка пържола първо в яйца, а след това в галетата и кашкавала и ги сложете да се изпържат от двете страни в сгорещеното масло.

Поднесете ги горещи, поръсени обилно с лимонов сок и гарнитура по избор.

п.с. Стават и със свински пържолки от бут. При овкусяването може да се намажат и с мед - универсална подправка за всякакъв вид месо!!!
Активен

професионален разбойник
pecata
core
Hero Member
*
Публикации: 619


« Отговор #34 -: април 04, 2013, 10:32:46 »

i edna ledena kamenica kam tqh ohaaaaaaa 
Активен
Tepisti
core
Hero Member
*
Публикации: 817


« Отговор #35 -: април 04, 2013, 11:03:01 »

Добра работа, БМ ! 

----------------------------------------------------

http://www.youtube.com/watch?v=5cNRHd1wn2o&feature=share

Активен
Peterskye
Newbie
*
Публикации: 3


« Отговор #36 -: януари 22, 2019, 04:56:20 »

The study has been made of this knowledge to study it failed to look elsewhere anymore.
Активен
Страници: 1 2 [3]
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!