Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/spartak/public_html/smf/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Рецепти за готвене :)
1918
април 02, 2020, 12:45:23 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: SMF - Just Installed!
 
   Начало   Помощ Търси Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Purjolki 4e stana spor s edin tuka  (Гласуването приключено: септември 18, 2010, 02:51:52 )
vratni - 1 (25%)
kotletni - 3 (75%)
Общ брой гласове: 4

Страници: 1 [2] 3
  Изпечатай  
Автор Тема: Рецепти за готвене :)  (Прочетена 10500 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Niksan
core
Sr. Member
*
Публикации: 344


Спартаклия


« Отговор #15 -: февруари 04, 2012, 05:10:02 »

Мелничката за сол зад чашата бира е култ и аз ползвам такава.
Относно мезето "Да е пасло, а да не е расло; Да е драно, а да не е брано"
Много удачно начало на вечерта виждам на масата 
Активен

ba6 maistora
core
Sr. Member
*
Публикации: 458



« Отговор #16 -: февруари 04, 2012, 05:20:47 »

Гледам те активен си ти в тая тема!
Чакам снимков материал от твойте Гурме изпълнения 
Активен

   
ТАТКО ВОДА НЕ ПИЕ !!!
MASTER
core
Hero Member
*
Публикации: 884


« Отговор #17 -: февруари 04, 2012, 06:49:34 »

 

Хайде малко и от мен в реално време

Много бързо,много лесно, много вкусно

Пържен шаран

Разполагаме с едно шаранче, голо че да е лесно, почистваме го , махаме главата и го нарязваме на котлети.
Поръсваме го с сол и черен пипер на вкус и го овалваме в брашно, по възможност царевично, ако няма и пшенично става добре.

Оставяме го да поседи поне половин час в този вид преди да почнете да пържите.




За да не скучаем , през това време слагаме да се варят и шест седем картофа.


В омента съм стигнал до този етап, след малко ще едитна до финалния резултат.
« Последна редакция: февруари 04, 2012, 07:30:09 от MASTER » Активен

...
headhunter-79
Moderator
Hero Member
*****
Публикации: 2302



« Отговор #18 -: февруари 04, 2012, 07:19:00 »

Ba6 MAistore ne moje6 da otre4e6 ,4e ediniq ot 2ta na masata ne qde sireneto s podpravki
Master,dokato pro4etoh kakvo e tova na snimkata mi minavaha samo lo6i pomisli
Активен

MASTER
core
Hero Member
*
Публикации: 884


« Отговор #19 -: февруари 04, 2012, 08:02:50 »

Ето ти ги тогава в малко по приемлив вид 

Фотографията изобщо не ми е силна страна



След като поседят половин час шаранските котлетчета се пържат, като се обръщат няколко пъти.

Когато станат готови се прехвърлят в съд от йенско стъкло, където предварително сме сложили малко масълце, захлупват се с капака и се чака малко.

През това време се белят сварените картофи.
Активен

...
headhunter-79
Moderator
Hero Member
*****
Публикации: 2302



« Отговор #20 -: февруари 04, 2012, 08:06:44 »

tova koeto e stanalo mi se struva po-malko ot predi6noto
Активен

MASTER
core
Hero Member
*
Публикации: 884


« Отговор #21 -: февруари 04, 2012, 08:37:36 »

Останалото все още се пържи - нямам толкова голям тиган че да пържа всичко наведнъж  

Ето го и в относително приемлив за консумация вид.

Само остава да се налее студено бяло винце и да се почва

Активен

...
ba6 maistora
core
Sr. Member
*
Публикации: 458



« Отговор #22 -: февруари 04, 2012, 08:46:29 »


Ba6 MAistore ne moje6 da otre4e6 ,4e ediniq ot 2ta na masata ne qde sireneto s podpravki


Половинката от сиренцето без олийце и червен пипер е за моята спътница в живота!Знаете,че жените не са почитателки на класическите рецепти като тази !!!  

П.п.-  
« Последна редакция: февруари 04, 2012, 08:51:34 от ba6 maistora » Активен

   
ТАТКО ВОДА НЕ ПИЕ !!!
ba6 maistora
core
Sr. Member
*
Публикации: 458



« Отговор #23 -: февруари 04, 2012, 08:50:00 »


Само остава да се налее студено бяло винце и да се почва



[/quote]Нали знаеш ,че има само една песен за бялото вино,а в нея се пее:
Бяло вино,бяло вино,ех защо не си червено !!! 

Сменяй виното! По-полезно е ,а пък и по-ХОРОШО 
Активен

   
ТАТКО ВОДА НЕ ПИЕ !!!
Niksan
core
Sr. Member
*
Публикации: 344


Спартаклия


« Отговор #24 -: февруари 04, 2012, 09:13:49 »

Класическо изпълнение:
Кренвирши с кашкавал,пържени картофки с шарена сол,сиренце с олио и червен пипер + 3-4 бири  




           СЛЕДВА . . . . .

На тази блага трапеза със сиренцето липсва само кисело зелце като допълнение, но тогава ще си иска и ракийка
И кво стана сега ние сме по-големи кулинари от жените си....
« Последна редакция: февруари 04, 2012, 09:17:49 от Niksan » Активен

MASTER
core
Hero Member
*
Публикации: 884


« Отговор #25 -: февруари 04, 2012, 09:50:16 »


]Нали знаеш ,че има само една песен за бялото вино,а в нея се пее:
Бяло вино,бяло вино,ех защо не си червено !!! 

Сменяй виното! По-полезно е ,а пък и по-ХОРОШО 


Прав си напълно !!!

Утрешното меню ще е за червено 
Активен

...
ba6 maistora
core
Sr. Member
*
Публикации: 458



« Отговор #26 -: февруари 04, 2012, 09:50:47 »

То си е потвърдено> Най-добрите кулинари в света са мъже !!!
Наздраве и САМО СПАРТАК
Активен

   
ТАТКО ВОДА НЕ ПИЕ !!!
secutor
core
Hero Member
*
Публикации: 556


« Отговор #27 -: февруари 05, 2012, 06:40:54 »

Приготвяне на Пържоли по милански

Начукайте добре телешките пържоли, така че да се получат възможно най-тънки. Поръсете ги със сол и черене пипер.

Разбийте яйцата на пяна. Отделно смесете настъргания кашкавал с галетата и загрейте масло в тиган. Оваляйте всяка телешка пържола първо в яйца, а след това в галетата и кашкавала и ги сложете да се изпържат от двете страни в сгорещеното масло.

Поднесете ги горещи, поръсени обилно с лимонов сок и гарнитура по избор.
Необходими продукти

    телешко месо - 4 броя пържоли
    яйца - 2 броя
    кашкавал - 100 г настърган
    сухар - 1/2 ч.ч. счукан или галета
    лимони - сокът от 1 лимон
    масло - за пържене
    сол
    черен пипер 
    ....следва на 04.03.кокошка по римски..
Активен
kaka_ina
Newbie
*
Публикации: 3



WWW
« Отговор #28 -: февруари 20, 2012, 09:24:42 »



ЗА ЕКЛЕРИТЕ НА БАТ ВАСКО СА НЕОБХОДИМИ СЛЕДНИТЕ ПРОДУКТИ:

    1 ч.ч. вода
    1/2 ч.ч. олио
    1 ч.ч. брашно
    3-4 бр. яйца - зависи от големината им

За ваниловия крем:

    500 мл прясно мляко
    5 с.л. брашно
    1/2 ч.ч. вода
    7-8 с.л. захар
    50 г масло
    3 ванилии

СЕТНЕ:

Водата и олиото завират на котлона, след това се добавя брашното и се бърка няколко минути, докато стане гъста смес. Маха се от котлона и се оставя да изстине. След като сместа изстине, едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбърква добре. Тестото става още по-гъсто и лепкаво. С помощта на лъжица се загребва малко от сместа и се поставя в намаслена или покрита с хартия за печене тава, като се оставя известно разстояние между еклерчетата. Не е нужно оформената с лъжицата формичка да е идеална, защото при печенето те се оформят. Еклерите се пекат в предварително загрята до 200 С фурна, около 30 минути.
Ваниловият крем се приготвя като към заврялото със захарта мляко се добавя размитото с малко вода брашно. След това се бърка непрекъснато няколко минути, слага се и маслото и се бърка още няколко минути. Накрая се добавят ванилиите. Вече поизстиналите еклери се разрязват внимателно през средата и с помощта на малка лъжичка се пълнят с крем. Няма опасност да се разтече тъй като от крема еклерчетата се слепват.
Готовите еклери се поръсват обилно с пудра захар или по желание може да им се направи заливка от шоколад или карамел. Получават се около 25-30 еклера.
« Последна редакция: февруари 20, 2012, 09:26:54 от kaka_ina » Активен
ba6 maistora
core
Sr. Member
*
Публикации: 458



« Отговор #29 -: февруари 20, 2012, 10:42:18 »

Супер е   ама без тоя топинг шоколад ,а си требе малко сметанка отгоре (щом е по плебейски) !!!
Давай за протеста  (3-ти март) 300-400 бр. ,мисля ,че добре ще се получи !!!  

П.п.- Добре дошли в темата !!!
Активен

   
ТАТКО ВОДА НЕ ПИЕ !!!
Страници: 1 [2] 3
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!