Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/spartak/public_html/smf/Sources/Load.php(225) : runtime-created function on line 3
Отпечатване - Рецепти за готвене :)

1918

Шарен свят! => Форумни Гамени => Темата е започната от: headhunter-79 в септември 08, 2010, 11:44:20



Титла: Рецепти за готвене :)
Публикувано от: headhunter-79 в септември 08, 2010, 11:44:20
http://www.spartak-varna.net/ipb/index.php?showtopic=5426


Титла: Re: Recepti za gotvene :), temata e pove4e ot seriozna !:)
Публикувано от: headhunter-79 в септември 15, 2010, 02:53:07
puskam anketa do putuk,koi kvi gi predpo4ita,4e weekenda da se deistava adekvatno ;D


Титла: Re: Recepti za gotvene :), temata e pove4e ot seriozna !:)
Публикувано от: HateR в септември 15, 2010, 02:58:46
Котлетни, ако може само от рибица да са пържолките.
Да можех да слагам снимки във форума, какви филенца имам от едно барбекю :-*
И от винцето зависи - червеното с вратни, че са по-мазнички, бяло - с котлетните.


Титла: Re:Recepti za gotvene :), temata e pove4e ot seriozna !:)
Публикувано от: headhunter-79 в януари 05, 2011, 07:52:43
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs025.snc6/165584_1588759276966_1175345390_31337298_6796923_n.jpg)


Титла: Re:Recepti za gotvene :), temata e pove4e ot seriozna !:)
Публикувано от: Tepisti в февруари 25, 2011, 08:36:51
Филия с масло и халва отгоре.....супер вкусно и от следобед ме държи сит !   8)


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: ba6 maistora в декември 10, 2011, 12:38:37
(http://img838.imageshack.us/img838/6931/dsc00088wn.jpg)

(http://img3.imageshack.us/img3/2748/dsc00094hr.jpg)

(http://img857.imageshack.us/img857/8241/dsc00096qh.jpg)

          Никулден (по-собствена рецепта)  8)
  
  СЛЕДВА.......


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: ba6 maistora в декември 25, 2011, 12:30:30
(http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/387554_332417146786763_100000554425861_1291820_1165479701_n.jpg)

(http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/403795_332419196786558_100000554425861_1291834_551888460_n.jpg)

(http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/407281_332419343453210_100000554425861_1291835_1431709838_n.jpg)

(http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/388659_332419550119856_100000554425861_1291837_1979308277_n.jpg)

(http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/377519_332419756786502_100000554425861_1291839_1917631864_n.jpg)

Тука майстора (http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/166925_332419873453157_100000554425861_1291840_1881290304_n.jpg)

(http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/385156_332419946786483_100000554425861_1291841_1019920772_n.jpg)

(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/402316_332420230119788_100000554425861_1291844_1391674184_n.jpg)

Който е пил греяна РАКИЙКА на село,нека си каже дали са вървели тея ПРЪЖОЛКИ с нея  8)

    СЛЕДВА . . . . . . .


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: Axel в декември 25, 2011, 02:33:14
енчо има и по брутални снимки що не качиш ;д;д;


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: ba6 maistora в декември 25, 2011, 08:56:39
Щото Аxel тая тема се следи искъсо от *Агенция по закрила на животните* и от м/у народната WWF
Mалко тъпо ще е по точно такъв начин да се издъним
 ХЪНТЪРЕ защо мълчиш за греената ракийка на село дето я пи преди 2-3 годинки ?!?  8)


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: headhunter-79 в декември 25, 2011, 09:29:37
Щото Аxel тая тема се следи искъсо от *Агенция по закрила на животните* и от м/у народната WWF
Mалко тъпо ще е по точно такъв начин да се издъним
 ХЪНТЪРЕ защо мълчиш за греената ракийка на село дето я пи преди 2-3 годинки ?!?  8)
4ovek,be6e strahotno :) spomqnam si 4e karah na gogo e 2 kolata v snega na vru6tane ;D


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: ba6 maistora в февруари 02, 2012, 04:39:59
Свински чревца-идеално мезе за червеното вино !!!
(http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s320x320/407371_361522260542918_100000554425861_1377515_2121532891_n.jpg)

СЛЕДВА . . . . . .


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: Niksan в февруари 02, 2012, 05:36:25
Браво - е това е едно идеално мезе! Евала! Всичко от заколението трябва да се оползотворява. А кокалчетата - сварени на чорбичка, с малко лютичко - идеален алказалцер!


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: ba6 maistora в февруари 02, 2012, 06:18:20
Хахахахаах
Знаеш какъв му е реда !!!
Наздраве  8)


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: Niksan в февруари 02, 2012, 09:00:08
 :D


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: ba6 maistora в февруари 04, 2012, 03:21:26
Класическо изпълнение:
Кренвирши с кашкавал,пържени картофки с шарена сол,сиренце с олио и червен пипер + 3-4 бири  8)

(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/394014_363207183707759_100000554425861_1382153_754291435_n.jpg)


           СЛЕДВА . . . . .


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: Niksan в февруари 04, 2012, 05:10:02
Мелничката за сол зад чашата бира е култ и аз ползвам такава.
Относно мезето "Да е пасло, а да не е расло; Да е драно, а да не е брано"
Много удачно начало на вечерта виждам на масата  :D


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: ba6 maistora в февруари 04, 2012, 05:20:47
Гледам те активен си ти в тая тема!
Чакам снимков материал от твойте Гурме изпълнения  8)


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: MASTER в февруари 04, 2012, 06:49:34
 ;D ;D ;D

Хайде малко и от мен в реално време

Много бързо,много лесно, много вкусно

Пържен шаран

Разполагаме с едно шаранче, голо че да е лесно, почистваме го , махаме главата и го нарязваме на котлети.
Поръсваме го с сол и черен пипер на вкус и го овалваме в брашно, по възможност царевично, ако няма и пшенично става добре.

Оставяме го да поседи поне половин час в този вид преди да почнете да пържите.

(http://www.prikachi.com/images/969/4353969F.jpg)


За да не скучаем , през това време слагаме да се варят и шест седем картофа.


В омента съм стигнал до този етап, след малко ще едитна до финалния резултат.


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: headhunter-79 в февруари 04, 2012, 07:19:00
Ba6 MAistore ne moje6 da otre4e6 ,4e ediniq ot 2ta na masata ne qde sireneto s podpravki ;D
Master,dokato pro4etoh kakvo e tova na snimkata mi minavaha samo lo6i pomisli ;D


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: MASTER в февруари 04, 2012, 08:02:50
Ето ти ги тогава в малко по приемлив вид  ;D

Фотографията изобщо не ми е силна страна

(http://www.prikachi.com/images/318/4354318M.jpg)

След като поседят половин час шаранските котлетчета се пържат, като се обръщат няколко пъти.

Когато станат готови се прехвърлят в съд от йенско стъкло, където предварително сме сложили малко масълце, захлупват се с капака и се чака малко.

През това време се белят сварените картофи.


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: headhunter-79 в февруари 04, 2012, 08:06:44
tova koeto e stanalo mi se struva po-malko ot predi6noto ;D


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: MASTER в февруари 04, 2012, 08:37:36
Останалото все още се пържи - нямам толкова голям тиган че да пържа всичко наведнъж  ;D

Ето го и в относително приемлив за консумация вид.

Само остава да се налее студено бяло винце и да се почва

(http://www.prikachi.com/images/495/4354495u.jpg)


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: ba6 maistora в февруари 04, 2012, 08:46:29

Ba6 MAistore ne moje6 da otre4e6 ,4e ediniq ot 2ta na masata ne qde sireneto s podpravki ;D


Половинката от сиренцето без олийце и червен пипер е за моята спътница в живота!Знаете,че жените не са почитателки на класическите рецепти като тази !!!   ::)

П.п.-  8)


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: ba6 maistora в февруари 04, 2012, 08:50:00

Само остава да се налее студено бяло винце и да се почва

(http://www.prikachi.com/images/495/4354495u.jpg)

[/quote]Нали знаеш ,че има само една песен за бялото вино,а в нея се пее:
Бяло вино,бяло вино,ех защо не си червено !!!  ;D

Сменяй виното! По-полезно е ,а пък и по-ХОРОШО  8)


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: Niksan в февруари 04, 2012, 09:13:49
Класическо изпълнение:
Кренвирши с кашкавал,пържени картофки с шарена сол,сиренце с олио и червен пипер + 3-4 бири  8)

(http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/394014_363207183707759_100000554425861_1382153_754291435_n.jpg)


           СЛЕДВА . . . . .

На тази блага трапеза със сиренцето липсва само кисело зелце като допълнение, но тогава ще си иска и ракийка
И кво стана сега ние сме по-големи кулинари от жените си....


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: MASTER в февруари 04, 2012, 09:50:16

]Нали знаеш ,че има само една песен за бялото вино,а в нея се пее:
Бяло вино,бяло вино,ех защо не си червено !!!  ;D

Сменяй виното! По-полезно е ,а пък и по-ХОРОШО  8)


Прав си напълно !!!

Утрешното меню ще е за червено  ;D


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: ba6 maistora в февруари 04, 2012, 09:50:47
То си е потвърдено> Най-добрите кулинари в света са мъже !!!
Наздраве и САМО СПАРТАК


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: secutor в февруари 05, 2012, 06:40:54
Приготвяне на Пържоли по милански

Начукайте добре телешките пържоли, така че да се получат възможно най-тънки. Поръсете ги със сол и черене пипер.

Разбийте яйцата на пяна. Отделно смесете настъргания кашкавал с галетата и загрейте масло в тиган. Оваляйте всяка телешка пържола първо в яйца, а след това в галетата и кашкавала и ги сложете да се изпържат от двете страни в сгорещеното масло.

Поднесете ги горещи, поръсени обилно с лимонов сок и гарнитура по избор.
Необходими продукти

    телешко месо - 4 броя пържоли
    яйца - 2 броя
    кашкавал - 100 г настърган
    сухар - 1/2 ч.ч. счукан или галета
    лимони - сокът от 1 лимон
    масло - за пържене
    сол
    черен пипер 
    ....следва на 04.03.кокошка по римски..


Титла: ЕКЛЕРИ ПО ПЛЕБЕЙСКИ
Публикувано от: kaka_ina в февруари 20, 2012, 09:24:42
(http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/408147_2670569491953_1487588131_31991037_195554285_n.jpg)

ЗА ЕКЛЕРИТЕ НА БАТ ВАСКО СА НЕОБХОДИМИ СЛЕДНИТЕ ПРОДУКТИ:

    1 ч.ч. вода
    1/2 ч.ч. олио
    1 ч.ч. брашно
    3-4 бр. яйца - зависи от големината им

За ваниловия крем:

    500 мл прясно мляко
    5 с.л. брашно
    1/2 ч.ч. вода
    7-8 с.л. захар
    50 г масло
    3 ванилии

СЕТНЕ:

Водата и олиото завират на котлона, след това се добавя брашното и се бърка няколко минути, докато стане гъста смес. Маха се от котлона и се оставя да изстине. След като сместа изстине, едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбърква добре. Тестото става още по-гъсто и лепкаво. С помощта на лъжица се загребва малко от сместа и се поставя в намаслена или покрита с хартия за печене тава, като се оставя известно разстояние между еклерчетата. Не е нужно оформената с лъжицата формичка да е идеална, защото при печенето те се оформят. Еклерите се пекат в предварително загрята до 200 С фурна, около 30 минути.
Ваниловият крем се приготвя като към заврялото със захарта мляко се добавя размитото с малко вода брашно. След това се бърка непрекъснато няколко минути, слага се и маслото и се бърка още няколко минути. Накрая се добавят ванилиите. Вече поизстиналите еклери се разрязват внимателно през средата и с помощта на малка лъжичка се пълнят с крем. Няма опасност да се разтече тъй като от крема еклерчетата се слепват.
Готовите еклери се поръсват обилно с пудра захар или по желание може да им се направи заливка от шоколад или карамел. Получават се около 25-30 еклера.


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: ba6 maistora в февруари 20, 2012, 10:42:18
Супер е  :P ама без тоя топинг шоколад ,а си требе малко сметанка отгоре (щом е по плебейски) !!!
Давай за протеста  (3-ти март) 300-400 бр. ,мисля ,че добре ще се получи !!!  8)

П.п.- Добре дошли в темата !!!


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: kaka_ina в февруари 20, 2012, 11:38:55
ba6 maistore ...то хубаво 300-400 броя еклери за  протеста ама те с бира не вървят!!  8)Може да ги дадем на черноморците да ги хапнат ;D А за нас нещо месно.. (пържоли по милански)  примерно


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: Tepisti в ноември 06, 2012, 10:45:53
Лазаня с кашкавален сос   ::)




Продукти:

400 г кайма
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
400 г консервирани домати
100 мл вода
 сол
 смлян черен пипер
щипка риган

КАШКАВАЛЕН СОС

 50 г краве масло
 70 г брашно
 1 л прясно мляко
 100 г кашкавал тип Гауда, Витоша
 50 г настърган кашкавал Пармезан, Балкан

 готови кори за лазаня
Приготвяне:

ПЛЪНКА

 • Каймата се запържва с нарязания на дребно лук и пресования чесън.
 • Прибавят се нарязаните на кубчета консервирани домати и водата.
 • Посолява се и се подправя със смлян черен пипер на вкус.
 • По желание се поръсва с щипка пресен риган (1/2 ч. л. сух).

КАШКАВАЛЕН СОС

 • Маслото се разтопява, прибавят се 70 г брашно и се запържва.
 • При непрекъснато бъркане се влива прясното мляко.
 • Прибавя се нарязан на кубчета кашкавал.
 • Държи се на котлона, докато не се разтопи кашкавалът.

ЛАЗАНЯ С КАШКАВАЛЕН СОС

 • Дъното на огнеупорна тава се намаслява.
 • Разпределя се част от запържената кайма.
 • Отгоре се поставят кори за лазаня.
 • Отгоре се разпределя част от запържената кайма, кашкаваления сос.
 • Покрива се отново с кори за лазаня и отново се разпределя част от каймата и кашкаваления сос.
 • Последният слой трябва да бъдат кори за лазаня.
 • Отгоре се залива с кашкаваления сос и се поръсва с настъргания кашкавал.
 • Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за 30 минути.
 • Лазанята с кашкаваления сос се изважда и се оставя да "почине" 10 минути и се сервира.


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: ba6 maistora в април 03, 2013, 09:27:40
Пред Гергьовденско агнешко бутче

(http://img19.imageshack.us/img19/1194/dsc02388ud.jpg)



(http://img4.imageshack.us/img4/8425/dsc02391pr.jpg)


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: djio в април 04, 2013, 09:43:51
ba6 maistore ...то хубаво 300-400 броя еклери за  протеста ама те с бира не вървят!!  8)Може да ги дадем на черноморците да ги хапнат ;D А за нас нещо месно.. (пържоли по милански)  примерно

-----------------------------------------------------------------

Пържоли по милански
от Илария
 15 мин. Готвене
 25 мин. Общо
 40 мин. Порции
 4 Необходими продукти
телешко месо - 4 броя пържолияйца - 2 броякашкавал - 100 г настъргансухар - 1/2 ч.ч. счукан или галеталимони - сокът от 1 лимон, масло за пържене, сол, черен пипер
Начукайте добре телешките пържоли, така че да се получат възможно най-тънки. Поръсете ги със сол и черен пипер.

Разбийте яйцата на пяна. Отделно смесете настъргания кашкавал с галетата и загрейте масло в тиган. Оваляйте всяка телешка пържола първо в яйца, а след това в галетата и кашкавала и ги сложете да се изпържат от двете страни в сгорещеното масло.

Поднесете ги горещи, поръсени обилно с лимонов сок и гарнитура по избор.

п.с. Стават и със свински пържолки от бут. При овкусяването може да се намажат и с мед - универсална подправка за всякакъв вид месо!!! :)


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: pecata в април 04, 2013, 10:32:46
i edna ledena kamenica kam tqh ohaaaaaaa  :P


Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: Tepisti в април 04, 2013, 11:03:01
Добра работа, БМ !  ;)

----------------------------------------------------

http://www.youtube.com/watch?v=5cNRHd1wn2o&feature=share (http://www.youtube.com/watch?v=5cNRHd1wn2o&feature=share)



Титла: Re:Рецепти за готвене :)
Публикувано от: Peterskye в януари 22, 2019, 04:56:20
The study has been made of this knowledge to study it failed to look elsewhere anymore.